Wandelroutes nabij De Helix

De  Helix werkte  vijf wandelroutes uit. Je kan de kaarten van deze routes vinden op routeyou.com.

Denderwandeling

Tijdens deze wandeling maak je kennis met verschillende facetten van water in de Denderstreek.

  • Vertrek en eindpunt: De Helix
  • Afstand: 8 tot 10 kilometer
  • Duur: 2 uur 30 min – 3 uur
  • Terrein: landelijke wegen, veldwegen en jaagpad van de Dender (bij droog weer mogelijk met kinderwagen)

Bekijk de details van de Denderwandeling op RouteYou

Ratatouille van natuur en cultuur - 3.9 km

Verken de omgeving tussen Dender en Bosberg. Tijdens de tocht kom je meer te weten over de streek, natuur, milieu en cultuur.

Bekijk de details van "Ratatouille van natuur en cultuur" op RouteYou

Venster op het landschap 2.5 km

Welkom op het natuurpad ‘Venster op het landschap’. De wandeling vertrekt vanuit De Helix, een Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu van de Vlaamse overheid.
Het parcours wordt aangeduid met palen voorzien van oranje driehoekjes en oranje nummers en een pijl die de wandelrichting aangeeft. De route wordt ook aangegeven op het infobord voor de hoeve en ook achteraan in het verkrijgbare wandelboekje. We loodsen je gedurende anderhalf uur op een actieve wijze door de natuur. Niet alleen fauna en flora worden onder de loep genomen, je staat ook stil bij het natuurbeheer en de cultuurhistorische aspecten van de omgeving. De Helix zet het venster open op het landschap. Veel wandelplezier!

Bekijk de details van "Venster op het landschap" op RouteYou

Venster op het landschap - junior - 2.5 km

Welkom op het natuurpad ‘Venster op het landschap Junior’. Deze wandeling van 2,5 km werd uitgewerkt op maat van gezinnen met jonge kinderen (6 tot 12 jaar). Ontdek met dit boekje het prachtige verkenningspad in de buurt van De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu. Volg de paaltjes met oranje driehoekjes. Bij elke stopplaats vind je op het paaltje een nummer en een pijl: de nummers komen overeen met de nummers in het verkrijgbare wandelboekje en de pijlen geven de wandelrichting aan. De volledige wandelroute vind je ook op het infobord voor de hoeve en in het verkrijgbare wandelboekje. Bij elke stopplaats hoort informatie, een opdracht of een spelletje. Kijk naar het nummer op het paaltje en zoek hetzelfde nummer in het boekje. Middenin zit een opdrachtenblaadje dat je kunt invullen bij opdrachten waar in het boekje een potlood bij staat. Als je het antwoordblad na je wandeling afgeeft in De Helix maak je kans om een leuke prijs te winnen. We wensen je een boeiende tocht!!!

Bekijk de details van "Venster op het landschap" op RouteYou

Boerenlandschap in 't vizier - 3.9 km

De landbouw is voor de meeste mensen minder bekend terrein geworden. De landbouwer van de 21ste eeuw is een moderne ondernemer die op grote schaal voedsel produceert en voortdurend alert moet zijn voor economische rendabiliteit, nieuwe productieprocessen en een complexe regelgeving op Vlaams, Europees en mondiaal niveau. Ontdek het boerenlandschap en -leven tijdens deze wandeling. De akkers en weilanden op het wandelparcours worden bewerkt volgens de traditionele landbouw. De aanpak van de biologische landbouw komt ook regelmatig aan bod.

Vertrek en eindpunt: De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu.
De wandeling is een lus van ongeveer 4 km lang rond De Helix.

Volg de paaltjes met geel bolletje. Bij elke stopplaats vind je op het paaltje een nummer en een pijl: de nummers komen overeen met de nummers in dit wandelboekje, de pijlen geven de wandelrichting aan.

Bekijk de details van "Boerenlandschap in 't vizier" op RouteYou

Contacteer ons

De Helix
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)