Voorstelling monitor Groene economie - 25 februari 11u.

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Duurzame transitie van de economie in kaart gebracht

Om de duurzame transitie van onze economie in kaart te brengen, heeft het Vlaams Departement Omgeving voor de derde maal een Monitor Groene economie uitgewerkt. De gebruikte indicatoren zijn gebaseerd op het Green Growth Monitoring Framework van de OESO en geven aan hoe onze economie vergroent. 

We stellen deze monitor voor tijdens een live online event op 25 februari om 11u. Bijwonen is gratis maar inschrijven is verplicht. Tijdens de sessie zal ook professor Koen Schoors zijn licht laten schijnen over de vergroening van de Vlaamse economie.

Waarom?

Vlaanderen dankt zijn welvaart aan het goed ontwikkeld economisch weefsel: een combinatie van industrie, kennis, innovatie en ondernemerschap. Als kleine regio zijn we exportgericht en spelen we internationaal een niet onbelangrijke rol. Duurzaamheid en vergroening wordt in die internationale context echter steeds belangrijker. Om onze prestaties op dat vlak in te schatten, meten we in deze Monitor Groene economie hoe productief onze economie omspringt met hulpbronnen. We kijken naar de evoluties, zoeken uit hoe de sectoren presteren en vergelijken Vlaanderen met de EU-lidstaten. Daarnaast brengen we ook in kaart in hoeverre Vlaanderen inzet op het nastreven van deze vergroening en daar al of niet de (economische) vruchten van plukt. 

Op 25 februari lichten we de resultaten toe op een voorstelling die start om 11u. Onder het moto – kort en krachtig – sluiten we om 12u deze voorstelling af. We voorzien ook tijd voor een korte Q&A voor wie nog even wil blijven hangen.

Inschrijven