Theaterwandeling ‘De vos… in het bos!’ op Kalmthoutse Heide

 • 11 januari 2021

Het zijn magere tijden voor cultuurbeleving. Talloze voorstellingen zijn geannuleerd of verplaatst. Muziek-, theater- en filmliefhebbers zitten op hun honger. Heel wat mensen gaan in de plaats daarvan wandelen in hun vrije tijd en ontdekken hoe heilzaam de natuur kan zijn.

Maar wat als een toneelvoorstelling en wandeling kunnen worden gecombineerd en je zo coronaproof kan genieten van theater? Dat kan met de theaterwandeling ‘De vos… in het bos!’ (4+), georganiseerd door De Vroente en de theatermakers van Anna’s Steen, zegt Sofie Regniers, centrumverantwoordelijke van De Vroente (Departement Omgeving). 

Dierenfabels op de Withoefse Heide

Een hongerige vos heeft zin in een malse eend, een kip maakt stenensoep, een gewiekste raaf haalt trucs uit en de wolf ligt ook op de loer … Anna’s Steen herwerkte een theatervoorstelling tot 6 korte verhaaltjes van ongeveer 5 minuten.  Van die verhaaltjes werd een professionele filmopname gemaakt. Elk filmpje kreeg een QR-code. Op het traject van het Vlinderpad in de Withoefse Heide vinden wandelaars 6 paaltjes met deze QR-codes. Scan de 6 codes en je krijgt elke keer een nieuwe episode van het verhaal te zien.

Heb je ze allemaal gezien? Dan smelten de dierenfabels samen tot een mooi geheel en ontrafel je het geheim van ‘De vos… in het bos!’, aldus Bart Embrechts, theatermaker bij Anna’s Steen. 

Opnames theater De vos...in het bos

Genieten in je bubbel en met respect voor de natuur

Je kan een heel jaar lang genieten van de theater-wandeling want de voorstelling loopt van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021 langs het Vlinderpad in de Withoefse Heide. Van de theaterwandeling genieten kan perfect in je coronabubbel (met je gezin, in klasverband) en op een moment dat jou het beste uitkomt. De wandeling, inclusief de verhaalfragmenten, duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. 

Omdat de Withoefse Heide deel uitmaakt van het Grenspark Kalmthoutse Heide en dus beschermd natuurgebied is, worden theaterwandelaars gevraagd om zich te houden aan de algemene regels die gelden in een natuurreservaat (honden aan de lijn, geen afval achterlaten, geen planten of paddenstoelen plukken, op de paden wandelen). Bij verhoogd brandgevaar stel je de theater-wandeling beter even uit. 

Praktisch

 • Wanneer
  Van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021. De theaterwandeling duurt 1,5 tot 2 uur. 
 • Voor wie
  Gezinnen (4+) en klassen
 • Startpunt
  Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Vroente
  Putsesteenweg 129
  2920 Kalmthout
 • Traject
  Het Vlinderpad (Withoefse Heide). Het pad staat aangegeven van aan De Vroente met roze vlinderbordjes. Volg je deze bordjes, dan start je vanzelf met de wandellus Vlinderpad. Je vindt de QR-codes op 6 plaatsen langs het pad. Meer informatie over de locatie van de Withoefse Heide, het Vlinderpad en de locatie van de QR-codes lees je op www.devroente.be en www.annassteen.com.

  ! Installeer een (gratis) app op je smartphone die QR-codes kan lezen. Zo kan je de verhaaltjes nadien thuis opnieuw bekijken of bij een volgende wandeling opnieuw gebruiken. 

 

Persinfo

Brigitte Borgmans
Woordvoerder Departement Omgeving
M 0473 73 28 30
brigitte.borgmans@vlaanderen.be