Theaterwandeling ‘De vos… in het bos!'

Muziek-, theater- en filmliefhebbers zitten op hun honger. Heel wat mensen gaan in plaats daarvan wandelen in hun vrije tijd en ontdekken hoe heilzaam de natuur kan zijn. Maar wat als een toneelvoorstelling en wandeling kunnen worden gecombineerd en je zo coronaproof kan genieten van theater?

Dat kan met de theaterwandeling ‘De vos… in het bos!’ (4+), georganiseerd door De Vroente en de theatermakers van Anna’s Steen uit Kalmthout, in samenwerking met CC Brasschaat en met steun van de Vlaamse overheid.

Dierenfabels op de Withoefse Heide

Een hongerige vos heeft zin in een malse eend, een kip maakt stenensoep, een gewiekste raaf haalt trucs uit en de wolf ligt ook op de loer … Anna’s Steen herwerkte een eerdere theatervoorstelling tot 6 korte verhaaltjes van ongeveer 5 minuten.  Van die verhaaltjes werd een professionele filmopname gemaakt. Elk filmpje kreeg een QR-code. Op het traject van het Vlinderpad (2,6 km)  in de Withoefse Heide vinden wandelaars 6 paaltjes met deze QR-codes. Scan de 6 codes en je krijgt elke keer een nieuwe episode van het verhaal te zien. Heb je ze allemaal gezien? Dan smelten de dierenfabels samen tot een mooi geheel en ontrafel je het geheim van ‘De vos… in het bos!’

Genieten in je bubbel en met respect voor de natuur

Je kan een heel jaar lang genieten van de theater-wandeling want de voorstelling loopt van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021 langs het Vlinderpad in de Withoefse Heide. Van de theaterwandeling genieten kan perfect in je coronabubbel (met je gezin, in klasverband) en op een moment dat jou het beste uitkomt. De wandeling, inclusief de verhaalfragmenten, duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Omdat de Withoefse Heide deel uitmaakt van het Grenspark Kalmthoutse Heide en dus beschermd natuurgebied is, worden theaterwandelaars gevraagd om zich te houden aan de algemene regels die gelden in een natuurreservaat (honden aan de lijn, geen afval achterlaten, geen planten of paddenstoelen plukken, op de paden wandelen). Bij verhoogd brandgevaar stel je de theater-wandeling beter even uit.    

Praktisch - Theaterwandeling “De vos…in het bos!”

  • Startpunt: Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout.
  • Traject: het Vlinderpad van 2,6 km. (Withoefse Heide). Het pad staat aangegeven van aan De Vroente met roze vlinderbordjes. Volg je deze bordjes, dan start je vanzelf met de wandellus Vlinderpad. Je vindt de QR-codes op 6 plaatsen langs het pad. pdf bestandTraject de Vos in het bos (199 kB)
  • Wanneer: van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021. De theaterwandeling duurt anderhalf tot twee uur.
  • Voor wie: voor gezinnen (4+) en klassen.
  • Belangrijk: installeer een (gratis) app op je smartphone die QR-codes kan lezen.
  • De verhaaltjes kan je nadien opnieuw bekijken thuis of de wandeling nog eens doen.

 

de vos in het bos 2
de vos in het bos 2