Voorstelling ruimterapport 2021

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

9 december 2021, 13u30

“Werd Vlaanderen de afgelopen jaren verder verstedelijkt en verhard? Worden mensen op het platteland minder blootgesteld aan schadelijke stoffen dan mensen in de stad? Waar komen de afgegraven gronden van onze werven terecht?”

Om talrijke prangende vragen te beantwoorden bevat het Ruimterapport 2021 analyses van ruimtelijke thema’s zoals verdichting en ruimtebeslag, en omgevingsthema’s zoals natuurlijk kapitaal en gezondheid.

Op 9 december stelt het Departement Omgeving de meest interessante inzichten uit het Ruimterapport voor aan het publiek op een unieke locatie.

De deelname aan deze voorstelling komt in aanmerking voor 1,5 uur bijscholing van erkende MER-deskundigen zoals bedoeld in artikel 38 (bijzondere gebruikseisen) van het VLAREL en dit voor erkende MER-deskundigen in de discipline mens, deeldomein ruimtelijke aspecten.

Programma

13:30 Introductie van de sprekers door Ivo Palmers
13:35 Verwelkoming door Peter Cabus
13:45 'Vlaanderen in Cijfers' door Roeland Beerten
14:00 'Ruimterapport 2021' door Ann Pisman en Stijn Vanacker
15:00 Intermezzo: filmpje Sancta Maria Leuven als voorbeeld van ruimtelijk rendement en een gezonde leefomgeving
15:10 Hoe de Provincie Oost-Vlaanderen de data uit het Ruimterapport 2018 gebruikt en aangevuld heeft door Maja Verbeeck
15:30 Vragen en antwoorden via Slido
15:50 Slot

Sancta Maria Leuven 

Adres: Tiensestraat 78, 3000 Leuven (gelegen naast het stadspark, op 15 minuten wandelen van het station)

Sancta Maria LeuvenWie met de fiets komt, kan gebruik maken van de bewaakte fietsenparking op het Rector de Somerplein.

Sancta Maria Leuven is naast een school ook een schoolvoorbeeld van ruimtelijk rendement. Met haar ligging tussen het stadpark en een kerk – die ondertussen deel uitmaakt van de school en waar dit event doorgaat – maakt de school maximaal gebruik van de beperkte ruimte om voor haar leerlingen en leerkrachten een gezonde studieomgeving te creëren.