Over ons

Welkom bij Duurzaam Educatiepunt, het expertisecentrum rond duurzaamheidseducatie van de Vlaamse overheid.

Waar we voor gaan

Wij willen mensen inspireren en motiveren om mee te bouwen aan een duurzame samenleving. Dat is een samenleving waarin het goed leven is voor iedereen, zonder dat dit ten koste gaat van de komende generaties en de ecologische grenzen van de planeet. Of zoals wij het graag zeggen: “Genoeg, voor altijd, en voor iedereen”. 

Educatie voor duurzame ontwikkeling versterkt onze capaciteit om die duurzame samenleving vorm te geven. Werk je hieraan mee? Lees dan verder wat we voor elkaar kunnen betekenen! 

Wat we doen

We ondersteunen mensen die actief zijn op vlak van duurzaamheidseducatie met een aanbod op maat van hun noden. Met de globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) als onze leidraad, ligt onze focus op competentieontwikkeling voor ecologische duurzaamheidsuitdagingen.

We organiseren vormingen en netwerk- en inspiratiedagen, voorzien trajectbegeleiding en geven op vraag advies op vlak van duurzaamheidseducatie. Geregeld brengen we inspirerende publicaties uit en ontwikkelen we innovatief ondersteunend educatief materiaal.  

Ons aanbod richt zich tot:

  •     leerkrachten en directies uit het leerplichtonderwijs;  
  •     docenten en directies uit het hoger onderwijs;  
  •     educatoren bij bezoekerscentra en centra voor Natuur- en Milieueducatie;
  •     educatoren bij organisaties voor natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie;
  •     burgers via educatieve campagnes of tijdens het bezoek aan onze educatieve centra.

Ontdek welke specifieke ondersteuning we voorzien per doelgroep.

Als expertisecentrum geven we het internationale beleid rond educatie voor duurzame ontwikkeling mee vorm en volgen we de nieuwste inzichten rond duurzaamheidscompetenties van nabij op. We voeren onderzoek uit om de kwaliteit van duurzaamheidseducatie in Vlaanderen te bevorderen. We staan zelf in de praktijk en ontwikkelen innovatief educatief aanbod.

Wil je niets missen van wat we voor je doen? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Wie we zijn

Duurzaam Educatiepunt is een team van enthousiaste educatoren en procesbegeleiders. We hebben onze vaste stek in het Ferrarisgebouw in Brussel en werken vanuit onze eigen educatieve centra. We werken graag met je samen en zijn in heel Vlaanderen actief. Neem contact met ons op.