Organiseer je eigen stadswandeling over milieu en gezondheid (secundair onderwijs)

Doelgroep

Docenten en studenten lerarenopleiding, leerkrachten secundair onderwijs.

Inhoud

De aarde en onze gezondheid staan onder druk. Voorbeelden zijn er genoeg: de aarde warmt op, de biodiversiteit gaat pijlsnel achteruit, fijn stof doet naar adem snakken en meer en meer mensen hebben last van allergie en astma …  Vervuilende stoffen komen van overal aanwaaien en worden niet tegengehouden door landsgrenzen. Niet enkel de industrie, de landbouw en de overheid zijn verantwoordelijk voor de milieuvervuiling. Iedereen heeft, door de keuzes die hij dagelijks maakt, een belangrijke invloed op de kwaliteit van de leefomgeving. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de gezondheid van iedereen, nu en in de toekomst, hier en elders.

In deze leidraad gaan we dieper in op de algemene aanpak van een stadswandeling over milieu en gezondheid en leer je heel wat methodische, inhoudelijke en praktische tips en trics om zelf een dergelijke activiteit in de eigen omgeving te organiseren.

Wat komt aan bod?

•    Verband tussen milieu en gezondheid. 
•    Via verschillende korte oefeningen maak je kennis met thema’s zoals verkeer, voeding, groen, gsm, draagkracht van de aarde … en ontdek je de impact van onze levensstijl en consumptiegewoontes op het milieu en onze gezondheid. 

Download hier de praktische leidraad

pdf bestandorganiseer_stadswandeling_milieuengezondheid.pdf (1.67 MB)

Contacteer ons

De Helix
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Geraardsbergen (Grimminge)
België
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)