Open Kaart - Georg Dietzler

Kunst en educatie met Georg Dietzler

Op dinsdag 23 september 2014 hadden we Georg Dietzler te gast in De Helix. Verschillende kunstenaars uit de streek werden uitgenodigd en een dynamische groep van een 20-tal aanwezigen werd mee op sleeptouw genomen. Hij is een Duits onderzoeker/kunstenaar die kunst, natuur, milieu en nieuwe technologieën gebruikt voor zijn realisaties. Hij werd uitgekozen vanwege zijn ervaring met regionale, interdisciplinaire projecten.

De bedoeling was te experimenteren met de educatieve kracht van kunst. De dag startte met een inleiding van een expert van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en een wandeling met belevingsmomenten tussen de populierenplantages. Daarna werden de ervaringen aan de hand van voorwerpen besproken:

  • hoe minder zichtbare aspecten van de natuur ontdekken?
  • hoe in interactie gaan met de natuur?

De Helix zorgde voor een broodmaaltijd samengesteld uit lokale voeding.
In de namiddag werd naar de natuur en het landschap gekeken vanuit kunstenaarsperspectief. Hoe wordt de natuur ervaren en hoe beïnvloedt de mens het landschap?

De dag eindigde met veel inspiratie en positieve ’vibes’ met de vraag naar een vervolg. Hieruit kwam de idee voor de gezamenlijke organisatie van een buurtnetwerkdag.

Ben je zelf creatief, met kunst bezig, of sociaal geëngageerd? Heb je zin om mee te werken aan een dynamische wandeldag, neem dan contact op via openkaart@lne.vlaanderen.be of 054 31 79 64.

georg1georg2georg3georg4georg5

Contacteer ons

De Helix
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)