Open Kaart - Bedrijventerrein Schendelbeke

Herinrichtingsplan bedrijventerrein Schendelbeke

Het Departement Omgeving startte een samenwerking rond ‘Biodiversiteit en Bedrijven’ met twee hogescholen in Vlaanderen die de opleiding Landschaps- en Tuinarchitectuur inrichten. De studenten maken ontwerpen in kleine groepjes of individueel met vernieuwende concepten ter bevordering van biodiversiteit. Hiervoor was de dienst op zoek naar bedrijventerreinen in Vlaanderen.

We namen contact op met het bedrijventerrein in Schendelbeke en konden de werkgevers ervan overtuigen deel te nemen. We ondersteunden de vzw Bergop, die de bedrijventerreinen vertegenwoordigt bij het opstellen en indienen van het aanvraagdossier. De docenten onthaalden de kandidatuur met veel enthousiasme. Zowel de Hogeschool Brussel als Gent kozen het bedrijventerrein te Schendelbeke en hun studenten zijn dit voorjaar 2015 aan de slag. Ze maken een conceptueel ontwerp voor het volledige bedrijventerrein en een gedetailleerd ontwerp voor een selectie van 3 bedrijven.

In februari 2015 gingen we op zoek naar ideeën en wensen van de werknemers, werkgevers, omwonenden, passanten … We maakten wenskaarten die breed werden verspreid. Daarnaast wilden we deze doelgroep warm maken voor de idee rond de meerwaarde van biodiversiteit op een bedrijventerrein. Daarom organiseerden we eind februari 2015 biodiversiteitswandelingen op het bedrijventerrein.

In juni worden de ontwerpen van de twee hogescholen aan de bedrijfsleiders voorgelegd.

bedrijventerrein1bedrijventerrein2bedrijventerrein3bedrijventerrein4bedrijventerrein5

Contacteer ons

De Helix
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)