NTMB-zorgsysteem

Het NTMB-certificaat

Elke producent of leverancier van NTMB-materialen  kan voor zijn  NTMB-zorgsysteem  het NTMB-certificaat behalen. Dit is een systeemcertificaat - geen productcertificaat - op naam van het bedrijf van de producent of leverancier. Op de NTMB-materialen zelf zal je dus geen logo van het NTMB-certificaat aantreffen.

Het NTMB-zorgsysteem werd ontwikkeld vóór en met producenten en leveranciers van natuurtechnische materialen, met de bedoeling om de kwaliteit, de technische informatie over de materialen en hun toepassingen te versterken, zodat ze meer en beter in bestekken opgenomen kunnen worden.

Kenniscentrum Groen in de bouw

De instantie die de eigenaar is van alle afspraken en procedures die horen bij het NTMB-certificaat, wordt de beheerder genoemd.  Nu is dit het Departement Omgeving nog, maar sinds oktober 2015 worden de beheerderstaken van het NTMB-zorgsysteem geleidelijk aan overgedragen aan het kenniscentrum 'Groen in de bouw'. Dit kenniscentrum wordt getrokken door de VCB (Vlaamse Confederatie Bouw), in samenwerking met de Bouwunie en ORI (branche-organisatie voor advies- en ingenieursbureaus in België). Het Departement Omgeving financiert de opstart van dit kenniscentrum gedurende 4 jaar.

Hoe de certificatie voor het NTMB-zorgsysteem behalen?

Klik op deze link voor de procedure om het NTMB-certificaat te behalen

Bedrijven met een gecertificeerd NTMB-zorgsysteem

 

Bedrijf Materialen Certificatie-instelling Periode certificatie
Isofaq – Kachtem Natuurtechnische geotextielen en composieten COPRO 9.11.2018 – 8.11.2021
Texion Geokunststoffen NV Natuurtechnische geotextielen en composieten BCCA 6.9.2017 tot 5.9.2020
Van Raak Natuurtechnische geotextielen en composieten COPRO 6.9.2017 tot 5.9.2020

Wie vraagt naar het NTMB-certificaat?

Het standaardbestek 250 voor de wegenbouw verplicht het gebruik van het NTMB-certificaat (of gelijkwaardig). De brochure Natuurtechnische milieubouw opnemen in bestekken via SB250  geeft meer informatie over het gebruik van het NTMB-certificaat in bestekken.

Contacteer ons

Afdeling Partnerschappen met Besturen en Maatschappij