Introductie

Loop je rond met ideeën en goesting om Vlaanderen te verduurzamen? Start een Green Deal! Met een Green Deal maak je concreet werk van je ideeën, samen met de Vlaamse overheid en andere bedrijven en organisaties. In deze gids ontdek je hoe je een nieuwe deal initieert en in drie à vier jaar tot een succesvol einde brengt.

Over deze Green deal-gids

In heel wat bedrijven en organisaties zitten Green Dreamers: mensen die hun schouders willen zetten onder de vergroening van de samenleving, maar nood hebben aan partners. 
Herken jij jezelf in hen? Deze gids toont hoe je via het Green Deal-format samen met andere Green Dreamers werk maakt van duurzame initiatieven. Zo worden dromers doeners, en verander je van een Green Dreamer in een Green Leader.

gd--photo

Ik zou het iedereen aanraden om ook zo’n Green Deal op te zetten. Het is gewoon een katalysator voor je doelen, in ons geval gedeelde mobiliteit mainstream maken.

Jeffrey Matthijs - Directeur Autodelen.net - Green Deal Gedeelde mobiliteit

voor wie is deze gids bedoeld?

In de eerste plaats biedt deze gids praktische informatie aan bedrijven en organisaties die een nieuwe Green Deal willen beginnen. Iedereen kan initiatiefnemer zijn van een Green Deal: start-up, gevestigde onderneming, (middenveld-)organisatie of (lokale) overheid.

Daarnaast is deze gids ook nuttig voor bedrijven en organisaties die willen toetreden tot één van de bestaande Green Deals. Vanaf hoofdstuk 7 krijg je meer inzicht in het verloop van een Green Deal en waaraan je je mag verwachten nadat je een deal ondertekende.

jef Lembrechts

In de Green Deals zie ik de mogelijkheid om werkelijk iets te gaan concretiseren.

Jef Lembrechts – Voorzitter Vlaamse Confederatie Bouw - Green Deal Circulair bouwen

VOLGENDE HOOFDSTUK: WAT ZIJN GREEN DEALS (NIET)?


Heb je vragen of opmerkingen, of twijfel je ergens aan? Aarzel niet langer en neem contact op via greendeals@vlaanderen.be of telefonisch op het nummer 02 / 553 11 20

Download

Download de volledige Green Deal gids: pdf bestandGreen Deal gids.pdf (279 kB)

INHOUD GREEN DEAL-GIDS