Nieuwe pilootprojecten BRV

  • 18 december 2020

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir selecteerde op 10 december een nieuwe reeks pilootprojecten BRV. Het gaat om projecten van 20 gemeenten of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden waarmee het departement Omgeving eind januari een 18 maand durend leertraject met drie thematische pilootgroepen start. De pilootprojecten gaan immers rond het beleidsmatig leren van elkaar – lokaal en Vlaams – om de aanpak rond de opgave verder vorm te geven. 

De online info  wordt binnenkort up-to-date gebracht met de nieuwe projectinfo. Het gaat enerzijds om ruimtelijke beleidsplanningsprocessen waarin naar een beleidskader voor bouwshift of groenblauwe netwerken wordt gewerkt, anderzijds om beleidsmatige aanpakken die worden ontwikkeld om het instrument lasten voor realisatie van doelstellingen van het BRV in te zetten.

Overzicht geselecteerde projecten

  • Thema bouwshift: Leiedal met 12 betrokken gemeenten, Merelbeke, Pelt, Nazareth, Deinze, Zwijndrecht, Asse, Brugge en Mechelen.
  • Groenblauwe netwerken: Geel, Kortrijk en Zwevegem, Herentals, Horizon+ met Aquafin en 4 betrokken gemeenten, Zemst, Sint-Niklaas .
  • Lasten: Gent, Deerlijk en Kuurne, Mechelen, Veurne , samenwerkingsverband Herentals, Olen, Vorselaar en Herenthout.

Hiermee wordt het bestaande netwerk van pilootgemeenten BRV in Vlaanderen sterk uitgebreid!

Contacteer ons

Afdeling Beleidsontwikkeling en Juridische Ondersteuning (BJO)
02 553 83 79 (bereikbaar van 8.30.-17.00u.)