Netwerk economie

Lerend netwerk economie

Wat

Het lerend netwerk richt zich in de eerste plaats op docenten en opleidingsverantwoordelijken van economische opleidingen in het hoger onderwijs. In het lerend netwerk werken zij samen aan instrumenten die docenten helpen om duurzame ontwikkeling in de les vorm te geven.

Doel

Economische opleidingen in het hoger onderwijs oriënteren naar duurzame ontwikkeling.

Resultaten

  • In het archief vind je de resultaten van de cyclus rond coöperatief ondernemen.
  • De EDGE-kit is het resultaat van de cyclus rond grondstoffenproblematiek. Dit instrument helpt je heel concreet om vanuit deze problematiek duurzaamheid een plaats te geven in je vakken.

Voorzitter

Ingrid Molderez is de voorzitter van het lerend netwerk. Zij is verbonden aan het Centrum voor Economie en Duurzaam Ondernemen (HUB), Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, KU Leuven@HUB.

In de kijker: EDGE-kit

EDGE staat voor Educatie voor Duurzaam Grondstoffenbeheer in Economische opleidingen. Vertrekkend vanuit grondstoffenbeheer als duurzaamheidsvraagstuk, biedt de kit docenten verschillende actiefiches om duurzaamheid te integreren in hun vakken. 

Daarvoor zijn er twee sporen:

  • Fiches met concrete cases voor de vakken macro-economie, micro-economie, management & accounting en marketing. Deze cases illustreren bestaande lesinhoud.
  • Fiches met nieuwe lesinhouden om economiestudenten competenties voor duurzaamheid mee te geven. Deze lesinhouden staan op zichzelf.

Contacteer Ecocampus als je de EDGE-kit wil leren kennen in een workshop.

Contacteer ons

EDGE-kit

Educatie voor Duurzaam Grondstoffengebruik in economische richtingen

Neem deel

Wil je deelnemen aan het lerend netwerk economie? Stuur een mailtje naar ecocampus@lne.vlaanderen.be