LiFE reflectie-instrument

LiFE-instrument

Ecocampus is nu een strategische partner van de Environmental Association of Universities and Colleges (EAUC). Zo werkt Ecocampus vanuit Vlaanderen mee aan de ontwikkeling van visie, kennis en tools voor ware, instellingsbrede verandering.

In dat kader hebben in 2014 twee Vlaamse hogeronderwijsinstellingen met ondersteuning van Ecocampus het LiFE-instrument getest. Dit staat voor Learning in Future Environments, een flexibel en simpel maar tegelijk complex zelfreflectie-instrument. Het is in de woorden van het hoofd van de EAUC, Iain Patton:

"[...] a planning and self-assessment tool for universities and colleges to improve social responsibility and environmental performance through a whole institution approach. LiFE systematically guides you through the design, planning and delivery of your strategic sustainability activities."

De grote sterkte van LiFE, zo bleek ook uit het proefdraaien in Vlaanderen, is dat het helpt om effectief duurzaamheidswerk in te plannen en af te leveren onafhankelijk van hoe ver u er op dit moment mee staat, en in alle aspecten, van leiderschap en HR tot onderwijs en onderzoek of maatschappelijke dienstverlening.

Word lid van EAUC

Ecocampus biedt u een lidmaatschap van EAUC aan. Dat lidmaatschap geeft iedereen verbonden aan uw instelling toegang tot vele voordelen:

  • Toegang tot LiFE
  • Toegang tot een enorm netwerk van internationale pioniers op vlak van duurzaam hoger onderwijs
  • Toegang tot een onuitputtelijke bron van inspiratie met praktijkvoorbeelden, webinars, communities of practice, events en conferenties

Het lidmaatschap tilt het delen van ervaringen naar een hoger niveau en kan voor een stroomversnelling zorgen in de veranderingsprocessen aan uw eigen instelling. Ecocampus onderhandelde het voordelige inschrijvingsbedrag van 1000 pond voor elke Vlaamse instelling.

Contacteer ons