Internationale dag van de Stilte - 2021

Silence for Nature heeft voor de Internationale Dag tegen Lawaai (28 april 2021) de Nederlandse versie gepubliceerd van de eerder verschenen Engelse reportage: 
"Maak een hart van je oren"  Silence for Nature Tinnitus Hyperacusis reportage NEDERLANDS - YouTube
De Engelse reportage werd gepubliceerd tijdens de internationale Tinnitus Awareness Week 1-7/02/2021: Silence for Nature Tinnitus TAW 2021 - YouTube
Een getuigenisverhaal van hoop, vertrouwen en een uitweg, met aandachtspunten en beleidswensen. Uit de reportage blijkt ook het belang van Natuur en stiltegebieden, vanuit een heel andere hoek. 

In 2013 heeft Minister Joke Schauvliege een kortfilm "Ruis" geïntroduceerd in het kader van vorming en educatie van Departement Omgeving, naar aanleiding van het overlijden van Dietrich Hectors in 2009, een jonge ingenieur die kort na zijn doctoraat uit het leven stapte door ondraaglijke tinnitus en hyperacusis: DVD 'Ruis' en lesmateriaal - Departement Omgeving (vlaanderen.be) 

De roep naar meer aandacht, research, juiste zorg en erkenning van deze problematiek leeft vandaag nog steeds verder. De cijfers in de reportage spreken voor zich, waaronder 10-30% van de Belgische bevolking. De Hoge Gezondheidsraad onderstreept dat Tinnitus een belangrijk volksgezondheidsprobleem is en acht extra aandacht gerechtvaardigd. Het kan ook anderen stimuleren om Natuur terug op te zoeken op een stille manier en de helende kracht daarvan te ontdekken. 

Contacteer ons

De Helix
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Geraardsbergen (Grimminge)
België
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)
tinnitus_web.jpg