Inspiratie workshop 'Regeneratieve transformatie'

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

2020 was het jaar van de gecumuleerde crisissen. Bedrijven en maatschappij hebben het nog nooit zo moeilijk gehad. De nood aan systemische en maatschappelijke veranderingen was nooit groter. 
Het is dan ook tijd om een antwoord te bieden op deze uitdagingen en te transformeren: als bedrijf, organisatie, als overheid én als maatschappij. Maar hoe begin je daaraan?

Om je daarbij te helpen, organiseren Oikos, MVO Vlaanderen, The Shift, Trends Leerstoel Economie van de Hoop en Departement Omgeving samen met R3.0, een non-profit kennisplatform dat werkt rond Redesign for Resilience & Regeneration (~R3 -Herontwerp voor veerkracht en herstel), een gratis halfdaags interactief seminarie en workshop  over “Regeneratieve Transformatie - van ambitie naar realisatie”. Hoe kunnen we zelf de systemische verandering naar een zich zelf herstellende maatschappij aanpakken? Dit kan gebeuren op het niveau van een bedrijf, een economische waardeketen, maar ook op niveau van een stad of regio.

Het seminarie zal een gezonde mix bevatten van kennisoverdracht en verschillende interactieve break-out sessies, waarbij aan de hand van een praktisch voorbeeld aan zo’n transformatiekader zal worden gewerkt. Wat is er allemaal nodig, wat zijn de kritische randvoorwaarden om het te doen slagen en welke (minimale) doelen stellen we daarbij voorop? Dit zijn enkele van de vragen waarmee je samen met de anderen in je groep zal trachten deze case naar een hoger niveau van systemische transformatie te tillen. 

R3.0 heeft dit traject (Transformation Journey Program) al wereldwijd georganiseerd (Rotterdam, Boston, Toronto, London, online) met zowel bedrijven (Manulife, John Hancock, ING) als andere partijen (Eartwise centre, Thrive institute, Erasmus universiteit, McMaster University) in verschillende formats: van een kort intensief aanbod tot een meerdaags aanbod.

Programma

De sessie wordt voornamelijk in het Engels gegeven. Het is een verkorte vorm van het 'Transformation Journey Program', een sessie die R3.0 vaker organiseert en die wordt vorm gegeven als een uitdagende bergtocht.

  • 13.00 u.: Verwelkoming en situering
     
  • 13.10 u. - 14.45 u.: Bill Baue en Ralph Thurm van R3.0 lichten de basis van het R3.0 denken toe. Daarbij schetsen ze wat een regeneratieve en verdelende economie zou moeten zijn. Erna volgt een interactieve sessie in kleine groepjes waarin deelnemers aan de hand van hun eigen cases een positionering innemen en risico's en opportuniteiten proberen te inventariseren (Basecamp Session).
     
  • 14.45 u. - 15.00 u.: Pauze
     
  • 15.00 u.  - 17.00 u.: R3.0 gaat dieper in op elementen uit de volgende bergtocht fases (Planning The Route, The Climb en The Mountain Top) en gaat daarover in discussie met de deelnemers tijdens break-out sessies. Daarna worden de bevindingen van de sessies nog even samengevat.

Praktisch


Voor wie?

Deze sessie staat open voor iedereen die door concrete acties wil bijdragen aan de transformatie naar een meer duurzaam bedrijf, stad, regio … Acties waardoor deze transformatie helend en zelf herstellend kan werken. In tussentijd nodigen we al deze doeners uit om de website van R3.0 al even te verkennen en eens door de vele blueprints te surfen.

Wanneer? 

Donderdag 21 januari 2021 van 13.00 u. tot 17.00 u.

Waar? 

Online, via Zoom. Wie ingeschreven is, krijgt 2 dagen voor het event een mail met link en paswoord.

Vragen?

Mail naar koen.miseur@vlaanderen.be.

Inschrijven

De sessie is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk. 

Het gezamenlijke deel zal worden opgenomen en achteraf via deze pagina ter beschikking worden gesteld.

banner logo's