Informatie voor erkende opleidingscentra voor airco-energiedeskundigen

 

Melding opleiding en examenzitting

Het erkende opleidingscentrum brengt de overheid minstens een maand voordat een opleiding van start gaat of het examen plaatsvindt op de hoogte van de geplande opleiding en examenzitting om zo aan de overheid de mogelijkheid te bieden om de opleiding of het examen bij te wonen. 

De opleidingsinstelling bezorgt de informatie over de opleiding en de examenzitting via dit aangifteformulier.

 

top

 

Algemene en bijzondere gebruikseisen

Een erkend opleidingscentrum moet zich houden aan een aantal gebruikseisen (=verplichtingen) die worden voorgeschreven in het VLAREL.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen algemene gebruikseisen (=verplichtingen) die gelden voor alle categorieën van erkenningen, en  bijzondere gebruikseisen die enkel gelden voor het opleidingscentrum voor airco-energiedeskundigen.

top

GDPR

Door de inwerkingtreding van de nieuwe Europese privacywetgeving, de zgn. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels: GDPR of General Data Protection Regulation) is het niet meer toegestaan om als opleidingscentrum het examendossier via e-mail aan de afdeling GOP te bezorgen. Het dossier bevat namelijk een Excel met privacygevoelige informatie.

De opleidingsinstelling bezorgt het examendossier via het online Erkenningenloket.

top

Nuttige links en wetgeving

top

Contacteer ons

Team Erkenningen
1700 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 19.00 u.)