In de ban van de decibel - Een interactieve tentoonstelling over stilte, geluid en lawaai

 

Deze expo is tijdelijk niet te bezoeken en heeft eventjes plaats gemaakt voor het klimaatcafé

 

Inhoud

De expo over stilte, geluid en lawaai past volledig in het decor en de sfeer van De Helix en zijn omgeving. Geluid is een noodzakelijk iets: genieten van muziek, het geluid van de natuur... Het geeft kwaliteit aan het leven. Maar stilte doet dat ook. Stilte staat voor rust, concentratie en inspiratie.

Je maakt kennis met de fysica van het geluid. Decibels en toonhoogtes, de gehoordrempel en de pijngrens, het weerkaatsen en opslorpen van geluid in of door verschillende materialen: dit alles wordt zeer aanschouwelijk voorgesteld. Met een muisklik word je ingewijd in de wetenschappelijke wereld van het geluid. Proefondervindelijk leer je geluid en stilte kennen en meten.

Vlaanderen wordt in de spotlights geplaatst.Je kunt inzoomen op de kaart van Vlaanderen en in "de oren" kruipen van een Gentenaar, een pater trappist uit West-Vleteren, een bewoner op linkeroever, ... 

Je ontdekt welke de gevolgen van geluidsoverlast zijn voor je gezondheid.

Je kan testen hoe jij omgaat met geluid via www.helpzenietnaardetuut.be

Deze expo schuwt de harde waarheid niet, is interactief en informatief. Het is geen groot-gelijk-pamflet. De bezoeker kiest, beslist en ontdekt zelf en komt misschien tot nieuwe inzichten. 

Praktisch

  • De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek op werkdagen van 8.30u tot 16.30 u.
  • Er zijn audiogidsen beschikbaar aan de balie.
  • De toegang is gratis.

Aanvullende activiteiten

Contacteer ons

De Helix
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)
Expo_geluid_01
Expo_geluid_02