Iedereen welkom op het rolstoeltoegankelijk pad in De Helix

Wandelen in de natuur is erg ontspannend en in onze open educatieve tuin valt heel wat te beleven! Met de rolstoel is dat niet altijd evident. Door de aanleg van dit kronkelend natuurbeleefpad effenen we de weg naar onze prachtige tuin. Loop of rol het pad eens af, geniet met al je zintuigen en laat je verrassen door onze troostplek met zoemsteen, de verschillende bloemenweides, de bijenhal met zzzoemende honingbijen, de insecten- en vogelhuisjes… Luister zeker ook naar het natuurorkest!

Naast dit toegankelijkheidspad ontvangen wij ook regelmatig kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale en/of fysieke handicap. Dit toegankelijkheidspad zal gefaseerd worden uitgebreid met tal van zintuiglijke belevingselementen, telkens prikkelend en uitdagend voor onze diverse gasten.  

We ontwikkelen voor hen thematische dagarrangementen rond een thema zoals lente, bijen, herfst, zintuigen..... Dit gebeurt op maat en in nauw overleg.

In het centrum is een speciaal toilet voorzien, alsook een lift om de tentoonstellingen boven te bezichtigen. Heb je zelf voorstellen en ideeën om ons centrum en haar omgeving nog toegankelijker te maken?

Ken je iemand met een beperking, vertel dan zeker over “De Helix” en ons aanbod.

Verblijf je graag in deze omgeving? Neem dan zeker contact op met het provinciaal domein De Gavers. Ook zij hebben een aangepast aanbod.


zintuigenpad.jpg

Ook het provinciaal domein De Gavers doet extra inspanningen! 
De camping heeft een toegankelijkheidslabel A. Dit wil zeggen dat mensen met een beperking en mits wat hulp terecht kunnen in de douches en toiletten. Verder hebben ze één toegankelijke bungalow (A-label) en ook in de jeugdherberg, in het nieuwe deel, zijn er 2 slaapkamers voor 5 personen toegankelijk. Een deel van hun aanbod is ook toegankelijk. Zo zijn er 5 tandems, 2 handbikes en 2 ligfietsen. Voor watersporters hebben ze een lift waarmee ze minder mobiele mensen in een pedalo kunnen zetten. Ook in het zwembad kan dit. En op het Gaverveer kunnen ze een aantal banken wegnemen om ook de rolstoelgebruikers een plaats te bieden. De minigolf is ook toegankelijk met de rolstoel, net als de wandelpaden.

Contacteer ons

De Helix
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Geraardsbergen (Grimminge)
België
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)