Hou je energieverbruik bij: meten is weten

Meterstanden

De meterstand bijhouden is een ideale manier om zicht te krijgen op je energieverbruik en na te gaan of je kunt besparen. Kennis is een belangrijk wapen in de strijd tegen verspilling. Noteer dus regelmatig de stand van je tellers. Energieprestaties bijhouden geeft zicht op je resultaten en werkt motiverend. Je legt er meteen ook de basis mee voor blijvende inspanningen.

Nog een tip: noteer de meterstanden van elektriciteit en gas net voor je vertrekt op reis en zodra je terug thuiskomt. Blijf je nog altijd veel verbruiken? Dan ben je wellicht heel wat energievreters vergeten uit te schakelen, heb je een licht laten branden, ...

Energieverbruiksmeter

Een handig hulpmiddel is een energieverbruiksmeter. Je plaatst dit toestel tussen het stopcontact en het toestel waardoor je het energieverbruik van een individueel toestel kunt meten. Na enkele dagen weet je of je te maken hebt met een grote energievreter.

Je kan een energieverbruiksmeter kopen in een doe-het-zelf-winkel, of er 1 ontlenen bij je netbeheerder. Kijk het na op www.eandis.be en www.infrax.be.

Contacteer ons

Team klimaat