Hoe ga je aan de slag met educatie voor duurzame ontwikkeling in jouw organisatie?

Inhoud

Leren voor duurzame ontwikkeling vindt op vele manieren plaats en op vele plekken. Ook binnen de natuur- en milieueducatieve activiteiten krijg je de kans om anderen te leren hoe zij zorg kunnen dragen voor de omgeving hier en elders, nu en in de toekomst. Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) komt immers niet in de plaats van, maar is een ‘kompas’ voor andere educaties zoals gezondheidseducatie, natuur- en milieueducatie, mondiale vorming,…
Je maakt kennis met nieuwe methodieken, praktijkvoorbeelden, inhoud en materialen die een aanzet zijn om aan Educatie voor Duurzame Ontwikkeling te doen. Deze bagage zet je verder op weg om na te denken over Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en hoe het te integreren in je werkomgeving.

Samen met je team maak je kennis met EDOMeN, een superheld. Zijn missie is EDO bekend te maken bij het grote publiek. Aan de hand van archiefbeelden kom je te weten over welke superkrachten EDOMeN beschikt. Deze komen overeen met de principes waarop Educatie voor Duurzame Ontwikkeling is gebaseerd. Als kandidaat EDOMeN word je samen met je collega’s eerst onderworpen aan een toelatingsproef in de EDO-academie. Zo weet je in welke mate de superkrachten bij jullie of in jullie werking reeds zijn ontwikkeld.

Doelgroep

  • Vormingswerkers
  • Leerkrachten
  • NME-werkers… die in teamverband werk willen maken van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling

Programma

  • Visieontwikkeling over Educatie voor Duurzame Ontwikkeling.
  • Reflectie op de werking en de visie van de eigen organisatie, instelling of vereniging.
  • Sterke punten en werkpunten met betrekking tot Educatie voor Duurzame Ontwikkeling visualiseren.

De mogelijkheid bestaat om in een vervolg op deze sessie te komen tot een actieplan Educatie voor Duurzame Ontwikkeling.
Tijdens deze vervolgmodule wordt een aanzet gegeven en ondersteuning geboden om tot een effectief plan te komen.

Praktisch

Duur: halve dag of 2 halve dagen 

EDOMEN