Handhaving: plannen, rapportering en evaluaties

Meerjarenprogramma en inspectieplannen

 

Omgeving

Geïnspireerd door de omgevingsgedachte zette het  omgevingsinspectieplan 2019 een belangrijke stap in de afstemming tussen de handhavingsinitiatieven voor inspectie milieu, ruimte en erfgoed. 

Het Omgevingshandhavingsplan 2020 gaat nog een stapje verder en biedt een overzicht van de werking, plannen en acties van zowel de omgevingsinspectie àls de bestuurlijke sanctionering en advisering. 

 

Ruimtelijke Ordening

Handhavingsrapporten

 

Omgeving 

In navolging van het Omgevingshandhavingsplan 2020,  wordt in het Omgevingshandhavingsrapport 2019 gerapporteerd over zowel de plannen en acties van de omgevingsinspectie als over cijfers van de bestuurlijke beboeting en advisering.

pdf bestandOmgevingshandhavingsrapport 2019 (5.6 MB)

 

De jaarlijkse milieuhandhavingsrapporten en handhavingsrapporten ruimtelijke ordening van alle Vlaamse handhavingsactoren zijn terug te vinden op de website van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu

Wenst u een rapport met cijfers van de voorbije jaren in het domein milieu, ruimtelijke ordening of onroerend erfgoed, dan kan u deze steeds opvragen via handhaving.omgeving@vlaanderen.be