Geocaching wandeling ‘Op stap naar de Helix’

Geocaching wandeling ‘Op stap naar de Helix’

De wandeling start op de Oudenberg te Geraardsbergen. Vanop de top, die 110m hoog is, heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Boven op Oudenberg staat de Kapel Onze-Lieve Vrouw Oudenberg, die zeker een bezoekje waard is. De kasseiweg die de Oudenberg oploopt is ook beter bekend als de Muur van Geraardsbergen.

In dalende lijn gaat het nu door akkers en weilanden richting De Helix. Vervolgens zal de wandeling via de kerk van Onkerzele steeds in stijgende lijn verlopen richting de parkeerplaats op de Oudenberg. Je kan onderweg genieten van de mooie vergezichten.

Nuttige info over de reeks

De reeks bestaat uit 37 trads, 1 korte multi en 2 bonussen. Hou er rekening mee dat het niet allemaal snelle oppikkers zijn. Dus voorzie de nodige tijd om deze reeks tot een goed einde te brengen. Het is een lusvormige wandeling van 12 km. Op de Oudenberg te Geraardsbergen heb je naast een mooi uitzicht een grote parking ter beschikking (Driepikkelstraat). Het is mogelijk het rondje op te spitsen in 2 delen. Zo bekomt men een wandeling van 6.5 km en 5.7 km.

Voor deel I start men bij nr. 1 tot nr. 10 en vervolgens naar nr. 32. Voor deel II start men bij nr. 25 tot nr. 31 en vervolgens naar nr. 11. Je kan parkeren bij De Helix (Hoogvorst, Grimminge).

Deze reeks kan je enkel te voet afwerken. Het is immers VERBODEN te fietsen tussen nr. 14 en 16. Hou rekening met hoogteverschillen. Na regenval kan het op bepaalde paden zeer drassig zijn, dus rubber laarzen of stevige wandelschoenen zijn geen overbodige luxe.

Om de bonus te vinden, moet je eerst de codes verzamelen die in bepaalde caches te vinden zijn. Met deze codes kan je de coördinaten van de bonus berekenen.

Geniet van de natuur tijdens deze boeiende wandeling.

 

Meer info: www.geocaching.com

De_Helix_14_11_20181foto1_234_geofoto2_234_geofoto4_234_geofoto7_234_geo