Documentaire biodiversiteit in Belgie

In deze documentaire maakt evolutiebioloog Dirk Draulans een stand van zaken op van de biodiversiteit in ons land, met andere woorden: de verscheidenheid van levende wezens. Wetenschappers zijn over het algemeen niet hoopvol. Planten- en diersoorten verdwijnen in sneltempo. In heel de wereld en dus ook in België. En dit mede door toedoen van de mens. Is de situatie echt zo dramatisch? Of kunnen we er met z’n allen nog iets aan doen? Dat zien we in deze documentaire.

Dirk Draulans praat met academici, overheidsinstanties, organisaties en natuurliefhebbers. Niet bang om zijn handen vuil of zijn schoenen nat te maken, trekt hij ook zelf de natuur in om uit te vissen hoe ernstig de situatie is, en wat eraan gedaan kan worden. Dirk neemt ons mee op een boeiende en verrassende ontdekkingstocht van stad tot polder, van bos tot strand en van vijver tot zee.

De documentaire toont interessante initiatieven die de verdwijning van de biodiversiteit tegengaan. Er zijn ook soorten die het goed doen, zowel op wereldschaal als in eigen land (bron - Canvas).

Bestellen

Belangrijk

Scholen of verenigingen  krijgen gratis toegang tot deze documentaire.

In samenwerking met de Federale Overheid, de Vlaamse Overheid en het Brussels Gewest in het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.