De Vroente wordt gerenoveerd en sluit daarom tijdelijk vanaf september 2021.

In het gebouw bij de Kalmthoutse Heide huizen het  Bijenteeltmuseum, Visit Kalmthout, het secretariaat van het Grenspark, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Duurzaam educatiepunt, zeg maar het natuureducatiecentrum.

Renovatie:

De Vroente bestaat bijna 25 jaar en in het oorspronkelijke gebouw zijn noodzakelijke herstellingen, energetische aanpassingen en herschikkingen nodig. Naast het  dak en de gevel van De Vroente wordt binnen in het gebouw een aantal herschikkingen doorgevoerd. Daarnaast worden alle sanitaire ruimtes volledig vernieuwd  Er komt ook een nieuwe permanente tentoonstelling met ruime aandacht voor het natuurgebied enerzijds en de kernthema’s (ruimte, natuurbeleving, klimaat en voeding) van het departement Omgeving anderzijds.

Tijdelijke sluiting:

Het totaal concept zal ook klaar zijn als De Vroente terug de deuren opengooit. Daarom sluit De Vroente vanaf september 2021 tijdelijk de deuren tot begin 2023. 

Medewerkers werken verder:

De medewerkers van De Vroente werken op een andere locatie verder aan de  nieuwe expo. Ook wordt het  programma-aanbod volledig herwerkt. 

Gidsenwerking:

Verder zal de gidsenwerking nog versterkt worden. Naast opleidingen en lezingen zullen de begeleiders van groepen uitgenodigd worden om samen met de educatoren, enkele bestaande programma’s te herwerken en nieuwe activiteiten te ontwikkelen en te realiseren.
 
Praktisch:

  • De permanente tentoonstelling in De Vroente is nog te bezoeken tot eind juli. Het onthaal en het uitlenen van materiaal kan nog tot eind augustus.
  • Vanaf september zijn de medewerkers van De Vroente bereikbaar via é-mail. 
  • Reservaties voor groepen kunnen terug vanaf januari 2023.
  • Het bezoek aan de vernieuwde Vroente zal pas kunnen ten vroegste na de paasvakantie 2023. (afhankelijk van de vordering van de werken)
  • Tijdens de werken zal op de parking aan de Vroente een tijdelijk infoloket en een toilet geplaatst worden. Toeristische info zal wel beschikbaar blijven.
     

Contacteer ons

De Vroente
De Vroente
Putsesteenweg 129
2920 Kalmthout
België
03 620 18 30 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 u. en in het weekend tussen 14.00 en 17.00 u.)
renovatie_web2.png