De LIBELHAMELCLUB: dé natuurclub voor 6-12 jarigen

Inhoud

Al 23 jaar is de Libelhamelclub dé natuurclub van Kalmthout! Kinderen van 6 tot 12 jaar worden hier opgeleid tot ‘buitenbeentjes’. De Vroente vormt eens per maand een prima uitvalsbasis naar de Kalmthoutse Heide. Omdat het gebouw een tijd gesloten wordt voor renovatiewerken, bieden de scoutslokalen van De Heuvel ons tijdelijk een nieuw onderdak.

Het grote succes van onze club hebben we te danken aan de speelse, niet-schoolse manier van werken. We trekken – weer of geen weer – altijd naar buiten! Zelf ontdekken, experimenteren en creatief bezig zijn in en met natuur,  zijn onze hoofddoelen. Met afwisselende werkvormen mikken we op onvergetelijke ervaringen en het speels verwerven van inzicht in de samenhang van de natuur. Dit is onze leidraad naar een respectvolle omgang met elk levend wezen en dus ook met elkaar!

Voor elke activiteit werken de begeleiders (allemaal ervaren natuurgidsen) een bepaald thema uit. Hierbij zijn verwondering en speelse creativiteit de sleutelwoorden. Een greep uit het nieuwste aanbod: ‘Dotjes van botjes’, ‘Wolf gespot!‘, ‘First date’, ‘Heide-baden’. Kom jij de natuurmagie ontdekken achter deze geheimzinnige omschrijvingen?

Doelgroep

Kinderen van 6 tot 12 jaar

Praktisch

Meer informatie

Meer info over de libelhamelclub? Stuur een mailtje naar libelhamel@gmail.com.

libelhamelclub