De kracht van disciplineoverschrijdend leren bij een proces over duurzame gebiedsontwikkeling

Omschrijving en opzet

Maatschappelijke problemen worden almaar complexer. Dit geldt zeker voor duurzaamheidsvraagstukken. Bij het zoeken naar oplossingen is het daarom noodzakelijk om dit vanuit verschillende invalshoeken of disciplines te doen. In deze webinar presenteren we een inspirerend voorbeeld van een disciplineoverschrijdende benadering van een duurzaamheidsuitdaging.
Ecocampus en de Vlaamse Landmaatschappij organiseerden samen de Summerschool ‘Curange-les-Bains’. Het doel? Duurzame ideeën genereren voor de toekomstige invulling van de Herkenrodesite, een ‘vergeten’ groene ruimte ten westen van Hasselt. De uitdaging was om twintig laatstejaarsstudenten uit negen zeer diverse opleidingen in het hoger onderwijs gedurende een week te laten samenwerken. Er werd een hele weg afgelegd tussen het begrijpen van elkaars jargon en het appreciëren van elkaars expertise en opleiding.
Deze webinar bespreekt de aanpak en meerwaarde van een doorgedreven interdisciplinaire werkwijze bij dit duurzaamheidsvraagstuk. De focus ligt meer op het proces dat de deelnemers doorlopen hebben dan op het uiteindelijke resultaat op het terrein.

Spreker

Patrick Vleeschouwer - medewerker team Educatie voor Duurzame Ontwikkeling

Doelpubliek

- docenten hoger onderwijs

- docenten lerarenopleiding

- leraren secundair onderwijs en educatoren die inspiratie willen over disciplineoverschrijdend werken

Wanneer

Woensdag 27 januari 2021 van 14.00 u. tot 15.30 u.

Opname van de webinar