De juiste roetfilter bestellen

Goedgekeurde roetfilters

Half-open roetfilters worden gemaakt en goedgekeurd voor bepaalde types van wagens. Niet elke goedgekeurde roetfilter kan op elke wagen worden geplaatst.
Elke filter die in België wordt geplaatst moet beschikken over een validatieverslag uitgereikt door de federale overheid. Elke goedgekeurde filter met een certificaat uitgereikt door RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) uit Nederland en KBA (Kraftfahrt-Bundesamt)uit Duitsland krijgt -na aanvraag- automatisch een Belgisch validatienummer.

 • goedgekeurde roetfilters in België:
  Op de lijst met goedgekeurde roetfilters (103 kB) kan u zien voor welke roetfilters de federale overheid een validatieverslag heeft uitgereikt. U vindt op de lijst ook de merken en modellen van de voertuigen terug waarop deze roetfilters kunnen geïnstalleerd worden.
 • goedgekeurde roetfilters door RDW uit Nederland:
  Vindt u de wagen niet in bovenstaande lijst, dan kan het zijn dat de roetfilters al wel in het buitenland werden goedgekeurd, maar dat hiervoor nog geen Belgisch validatieverslag werd aangevraagd. Roetfilters goedgekeurd door RDW uit Nederland of KBA uit Duitsland (zie hieronder) voldoen aan de technische vereisten.
 • goedgekeurde filters door KBA uit Duitsland:
  Er bestaat hiervoor geen lijst waarin u kan zoeken. Elke roetfilter wordt geleverd met een rapport waarin staat voor welke wagen de roetfilter werd goedgekeurd. Op de websites van volgende roetfilterleveranciers vindt u meer informatie:   Dumco/HJS,  Oberland Mangold,   TWINTEC

Hoe een roetfilter bestellen?

De volgende merken werken actief mee aan de roetfilterpremie. U vindt in de lijst hieronder de contactpersonen voor het bestellen van een roetfilter (enkel voor garagehouders). Daarnaast vermelden wij waar voertuigeigenaars terecht kunnen voor meer informatie.

U kan ook een roetfilter bestellen via onafhankelijke verdelers:

 • Dumco verdeelt roetfilters van het merk HJS. Het beschikbare leveringsprogramma is on-line consulteerbaar via de www.cityfilter.be. De groothandelaar, garages en eindklanten kunnen rechtstreeks bij Dumco bestellen en krijgen de goederen rechtstreeks geleverd met overeenstemmende korting in functie van hun profiel. De prijs die op de site staat, is de eindklantprijs (excl. BTW). Montagehandleidingen zijn ook via de website beschikbaar.Het validatierapport wordt samen met de faktuur opgestuurd.
 • Bij De Jonghe Autoparts nv kan u beroep doen op voor de Provincie Antwerpen. Zowel garage klanten als particuliere klanten kunnen er terecht om een roetfilter te bestellen. Tel. 03 360 58 28, LEZ@dj-autoparts.be

 • Van Heck Interpieces verdeelt roetfilters van het merk TWINTEC, alle TWINTEC filters hebben een Belgische validatie. Voor het vinden van dealers kan de garage het bestelsysteem www.mijngrossier.be gebruiken om de keuze en de bestelling te maken. Naar de consument toe heeft VHIP recent een concept gelanceerd op de website www.mijngarage.be waarin de consument aan de hand van het chassisnummer van zijn voertuig een online offerte kan maken bij de garage (400 deelnemende garages) die aan dit concept deelnemen.
 • USN-Centuri is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van uitlaatsystemen, katalysatoren, accu's en schokdempers. Roetfilters van het merk TWINTEC kunnen online besteld worden: http://www.usn-centuri.be/. Contactgegevens voor meer informatie: Tim De Vleeschauwer, Tel. 09 225 96 47, Fax 09 225 01 03, Mail: info@usn-centuri.be.

Bedrijven met een leasingwagen kunnen terecht bij volgende personen/organisaties:  

 • ING Car Lease Belgium Long Term Rental NV/SA - Ingberthoeveweg 6, 2630 Aartselaar - Tel: +32 (0)3 450 18 18- e-mail: info@ingcarlease.be
 • KBC Autolease
 • Arval
 • ADL Automotive
 • Leaseplan

Contacteer ons