De Helix : natuurbeleving voor mensen met een beperking

  • 27 september 2021

Het natuureducatief centrum De Helix wil iedereen de kans geven om de natuur te ontdekken. Dus ook mensen met een beperking zijn welkom. De Helix ontvangt dan ook regelmatig kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale en/of fysieke handicap. Op 24 september 2021 maakten leerlingen van het Instituut voor Bijzonder Onderwijs De Horizon uit Aalst kennis met een nieuw aangelegd pad in de tuin van De Helix.  

In de grote weelderige tuin van De Helix valt er heel wat te zien en te beleven. Zo is er een troostplek met zoemsteen, verschillende bloemenweides, een bijenhal voor de honingbijen en een bijenhotel voor solitaire bijen. Met de rolstoel was het tot nu niet evident om tot al die plekken te geraken in onze tuin. Met de aanleg van een nieuw kronkelende pad is de tuin van de Helix nu ook voor minder mobiele mensen toegankelijk. Het toegankelijkheidspad zal gefaseerd worden uitgebreid met allerlei zintuiglijke belevingselementen. 

Naast een aanbod voor mensen met een beperking richten de educatieve medewerkers van De Helix zich ook op professionals die met de doelgroep werken. Op 24 september 2021 vond er een vormingsdag plaats met workshops en het delen van ervaringen, ideeën en tips rond natuurbeleving voor mensen met een beperking. Op 9 november 2021 organiseren de collega’s van het natuureducatief centrum De Vroente in Kalmthout een tweede vormingsdag.

Lees meer over de vormingsdagen