Dag van de stilte - zondag 25 oktober 2020

Telkens op de laatste zondag van oktober, het moment dat de wintertijd ingaat, vieren Vlaanderen, Brussel en Nederland de ‘Dag van de stilte’. Op deze dag hebben we 1 uur meer tijd, een tijd die we voor stilte kunnen gebruiken.

Ook De Helix, gelegen in het stiltegebied Dender-Mark, neemt initiatief en organiseert een wandeling waarin je rust en eenvoud ervaart.

Stilte en rust zijn zeldzaam en kostbaar geworden in Vlaanderen. We leven immers vaak te jachtig en in een rumoerige omgeving. Tijdens deze wandeling beleef je de stilte en geniet je van de geluiden van de natuur. Onder begeleiding van een stiltegids verken je het stiltegebied Dender-Mark. Onderweg verrast de gids je met originele opdrachten, zodat je stilte en geluid vanuit een ander perspectief bekijkt.

Praktisch
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
Wanneer?  Zondag 25 oktober 2020 van 14.00 u. tot 16.30 u.
Afstand? 6 km
Voor wie? Voor iedereen
Prijs? Gratis
Inschrijven?  Via het online inschrijvingsformulier tot vrijdag 23 oktober 12.00u. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 20.

We nemen alle veiligheidsmaatregelen inzake corona in acht. Volgende regels blijven gelden:

  • Een mondmasker dragen is verplicht voor deelnemers ouder dan 12 jaar, gedurende de hele activiteit.
  • Iedere deelnemer schrijft zijn/haar naam en telefoonnummer op een papier (track & trace).
  • De afstandsregels worden ten allen tijde nageleefd.
  • Toiletten zijn toegankelijk via de dienstingang. Voor en na het toiletbezoek handen wassen en ontsmetten. Maximaal 1 persoon per keer. 

Tip: Aangepast schoeisel en kledij. De wandeling is niet buggyproof.