BIJzonder atelier met rammed earth en groendak

BIJzonder atelier met rammed earth en groendak

Kom zeker ook eens een kijkje nemen in onze BIJzonder atelier waar je het leven van de honingbij van heel dichtbij kan observeren. Je ziet de bijen in en uit de bijenkasten vliegen, je ziet ze raten vullen in het kijkkastje en de infoborden vertellen je meer over hun leven. 
Ook de bouwtechniek van het atelier is zeer bijzonder. De muren zijn gebouwd volgens de techniek van de rammed earth of stampleem. Vroeger werd vooral aarde als bouwmateriaal gebruikt. Momenteel is dit bij ons in onbruik geraakt. De oeroude techniek wordt meer en meer toegepast bij duurzame woningbouw. Lokaal bodemmateriaal wordt gemengd met gemalen gesteente en klei. Van deze bodemmengsels worden kleine aangestampte blokken gemaakt die drogen en hard worden. Doordat enkel water wordt toegevoegd is het mogelijk dit materiaal tot in het oneindige te hergebruiken. Rammed earth is dus een mooi voorbeeld van circulaire economie. 
Op het atelier is een groendak geplaatst. Groendaken hebben veel voordelen. Ze zorgen voor opvang regenwater, meer biodiversiteit en zijn esthetisch mooi. Ook in het kader van klimaatveranderingen zijn groendaken een oplossing voor de beheersing van warmte opname. Meer groene daken in de stad of de woonwijk zorgen ook voor een daling van de buitentemperatuur.

 

buitenklas.jpg

 

Buitenklas_02_600px.jpg

 

Buitenklas_03_600px.jpg

 

Contacteer ons

De Helix
De Helix
Hoogvorst 2
9506 Geraardsbergen (Grimminge)
België
054 31 79 50 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 u.)