Beleef de heide met een elektrische terreinrolstoel (Cadweazle)

Inhoud

De natuur is er voor iedereen. Helaas kan niet iedereen er in dezelfde mate van genieten. Het terrein van het Grenspark Kalmthoutse Heide is niet zo geschikt om met een gewone rolstoel te bezoeken. Sinds kort beschikt De Vroente over een ‘Cadweazle’, een terreinrolstoel die wel over die mogelijkheden beschikt.  De Cadweazle is een elektrisch aangedreven rolstoel die zeer stabiel is en niet sneller dan 6 km/uur kan rijden. Oneffenheden en boomwortels op het pad vormen geen probleem voor deze rolstoel. Hij is voorzien van een driepuntsgordel en voetenriem die indien nodig gebruikt kunnen worden.

Bekijk een filmpje van ATV nieuws en VRT nieuws over het gebruik van de Cadweazle.

Doelgroep

We stellen de rolstoel ter beschikking van mensen met een fysieke beperking. Ook personen die omwille van een ernstige ziekte of ouderdom verzwakt zijn en zich niet meer zelfstandig kunnen verplaatsen mogen er gebruik van maken. Kinderen en jongeren met een fysieke beperking mogen, mits begeleiding van een volwassene, eveneens de heide ontdekken met behulp van de Cadweazle. 

Traject

In samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de brandweer van Kalmthout is omwille van veiligheidsredenen een vast traject uitgestippeld waar je met de Cadweazle mag rijden.
Je kan genieten van het mooie zicht op het ven de Putse Moer, een ritje over een zandvlakte maken en het panorama aan de brandtoren aanschouwen. De rolstoelgebruiker kan samen met familie of vrienden op wandeltempo het Grenspark Kalmthoutse Heide bezoeken. Het traject is 4,1 km lang, een kijkje nemen op een zandvlakte niet meegerekend. Raadpleeg de kaart met routebeschrijving:pdf bestandRoute Cadweazle met routebeschrijving (571 kB)

Praktisch

  • Deze 'Cadweazle' wordt gratis ter beschikking gesteld in De Vroente (in ruil voor een identiteitskaart en mits het ondertekenen van een gebruiksovereenkomst).
  • Raadpleeg de gebruikersinstructies: pdf bestandGebruikersinstructies Cadweazle Nederlands (42 kB)
  • Tijdens de weekdagen kan hij gereserveerd worden tussen 9:00 uur en 16:30 uur. In het weekend tussen 14:00 uur en 16:30 uur.
  • Reserveren sterk aanbevolen.
  • Bij brandfase ROOD wordt de Cadweazle niet uitgeleend.
  • Aan de ingang van de Vroente zijn ook speciale parkeerplaatsen voorzien en het centrum zelf is rolstoelvriendelijk ingericht.
  • Er is een aangepast toilet.
  • Je kan ook de trein nemen naar het station van Heide en daar het verharde pad naar de Vroente nemen (zie wegbeschrijving). 

Alternatief

Indien de Cadweazle niet meer ter beschikking is, kan u mogelijk wel nog gebruik maken van een wombat.

Contacteer ons

De Vroente
De Vroente
Putsesteenweg 129
2920 Kalmthout
België