Archief jaarlijkse EMAS-meetings

EMAS-meeting 2020

Op 2 oktober 2020 ging de jaarlijkse EMAS-meeting digitaal door voor iedereen met interesse in het milieubeheer en -auditsysteem van EMAS. De rode draad was de 'green deal' voor Europa en meer specifiek hoe EMAS-organisaties kunnen bijdragen aan de pijlers mobiliteit, circulariteit en biodiversiteit. Elke pijler vormde het thema van een webinar.

Bekijk de opnames

EMAS-meeting 2019

Elke twee jaar reikt de Europese Commissie de EMAS Awards uit aan organisaties  die zich in hun categorie onderscheiden hebben op vlak van milieu. 
Het thema voor 2019  is "EMAS as a driver of change".
Kandidaturen kunnen ingediend worden t.e.m. 25 juni 2019 bij Anne Van Riet.

De uitreiking van de award zal plaatsvinden op 25 november in het Guggenheim museum in Bilbao.

Voor meer informatie over de Awards kan je terecht op de website van de Europese Commissie.

Lees in het persbericht welke Belgische bedrijven werden genomineerd voor de editie van 2017.

pdf bestandPersbericht EU EMAS-awards 2017 (527 kB

EMAS-meeting 2017

Op woensdag 4 oktober 2017 vond voor de achtste keer de jaarlijkse EMAS-meeting plaats. Het thema was dit jaar 'Van EMAS III naar EMAS IV: een gepast beheersinstrument voor uw organisatie'.
Spreker Sébastien Paquot had het over de impact van de wijzigingen van ISO 14001 van 15 september 2015 op EMAS. Spreker Daniella Segers legde uit wat deze wijzigingen in de praktijk betekenen. De meeting werd afgesloten door getuigenissen van de laureaat en Belgische genomineerden voor de EMAS Awards 2017. Zij vertelden welke voordelen EMAS voor hen met zich meebrengt.

Hieronder vind je een link naar de presentaties van de sprekers: