Activiteiten voor mensen met een beperking

Inhoud

Voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking maken wij graag een programma ‘op maat’ na overleg. Vooral zintuiglijke waarnemingen komen bij onze programma’s sterk aan bod.

Voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden van activiteiten (foto's onderaan).

 • Zintuigenwandeling 
  De deelnemers ontdekken de hei met al hun zintuigen. Ze voelen aan verschillende planten, krijgen enkele diertjes op de hand,… luisteren naar de geluiden van de natuur,… Een ontdektas vol met materiaal helpt hen beter te horen, voelen, ruiken, proeven.
 •  'Aanpassingen van dieren aan hun biotoop’
  De deelnemers aan deze activiteit krijgen de kans enkele opgezette dieren te ontdekken door hen van dichtbij te bekijken en betasten. Enkele opdrachten en leuke weetjes: kijk en zoek naar die ene vogel die er niet bij hoort… Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is: Aandacht op bekken en poten, typische aanpassingen linken met ons gereedschap, kousen… Ook tijdens deze activiteit wordt vooral aandacht geschonken aan zintuiglijke waarnemingen en dan vooral ‘voelen’ en ‘kijken ’.
 • Waterdiertjes en andere kriebeldiertjes 
  Tijdens deze activiteit kunnen de fysisch sterkere deelnemers waterdiertjes uit de vijver scheppen, welke met de hele groep dan bekeken worden. Enkele andere kriebelbeestjes, zoals slakken en spinnen werden hierbij ook eens van heel dichtbij bekeken, en gevoeld…

Doelgroep

 • Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking

 • Groep en begeleiders

Praktisch

 • Indien u zelf met een groep wil komen, graag een seintje vooraf, dan kunnen we samen overleggen wat mogelijk en wenselijk is.
   

‘Waterdiertjes en andere kriebeldiertjes’

Waterdiertjes

Atelier 'Geuren en kleuren'

Geuren en kleuren

‘Aanpassingen van dieren aan hun biotoop’ en ‘Haren, pluimen maar ook stekels’

Aanpassingen van dieren aan hun biotoop’ en ‘Haren, pluimen maar ook stekels’

Zintuigenwandeling

Zintuigenwandeling

Contacteer ons

De Vroente
03 620 18 30 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 u. en in het weekend tussen 14.00 en 17.00 u.)