Actief de zomer in met De Helix

 • 8 juli 2021

De Helix inspireert je door de mooiste wandelingen, tofste activiteiten en verrassende doe-boekjes.

Spring gerust eens binnen. We verwelkomen je graag in ons klimaatcafé! Ook online vind je heel wat leuks.

Beleef de natuur een tikkeltje anders… kom op woensdag naar De Helix 

Elke woensdag van juli en augustus van 13u30 tot 16u00 halen we alles uit de kast om kinderen en volwassenen een onvergetelijke dag te bezorgen vol spel, creativiteit en natuur in de omgeving van De Helix.

Inspirerende boekjes voor zomerse dagen

 • Avond(t)urenboekje
  Sterrenkijken, naar de maan staren of stiekem dingen kunnen doen die niemand ziet. Jongeren tussen 6 en 15 jaar ontdekken de mysteries van het nachtleven. 
 • Natuurdagboekje
  Met 21 leuke en uitdagende ideeën verkennen kinderen van 6 tot 12 jaar hun eigen omgeving en beleven ze de zomer anders.  
 • Inspiratieboekje ‘Neem je regio onder de loep’
  Met vragen, tips en opdrachten kijk je met een brede blik naar je omgeving. Voor alle ‘onderzoekers’ tussen 10 en 99 jaar 
 • Het grote Burenboek
  Tijdens zijn rondreis door de regio, bundelt dit doorgeefboek alle persoonlijk verhalen en anekdotes die buurtbewoners kwijt willen. Zin om ook iets neer te pennen?

Gezinswandeling met Marie en Lotta    

Marie en Lotta, twee sympathieke levensechte poppen, laten kleine rakkers van 3 tot 6 jaar volop bewegen en spelen tijdens een tocht met het gezin door het Raspaillebos.

Fotowedstrijd De Helix

Kan jij ook genieten van de mooiste natuurplekjes? En weet jij die magie op fotogenieke manier vast te leggen met de camera? Neem dan deel aan onze zomer fotowedstrijd.