12 mei: workshop: "We klikken ons los van het maaiveld!"

  • 21 april 2022

Denk jij op 12 mei mee over de impact van innovatieve drie-dimensionele uitdagingen op onze leefomgeving? 

Sta jij soms te dromen over de mogelijkheden van luchtbruggen en wandelingen hoog boven het maaiveld, tussen de hoogbouw? Over ondergrondse paradijzen als extra ruimtelijke dimensie? Over wat een drone allemaal kan spotten? Denk jij soms na over wat er zou gebeuren moesten alle daken en gevels nuttig gebruikt worden? Als we inzicht zouden hebben in alle stromen en lagen die onze omgeving rijk is?    

De laatste jaren merken we meer en meer drie-dimensionele uitdagingen in onze leefomgeving op, zoals de creatie van publieke ruimtes en trage netwerken boven en onder het maaiveld, multimodaliteit in het lage luchtruim, stedelijke groenvolumes, benutten van daken en schillen, natuurlijke cycli, stromen of voorraden.

Departement Omgeving wil vat krijgen op deze nieuwe trends en bekijken wat de impact ervan is op onze leefomgeving. De VRP zal samen met het departement aan de hand van deze workshop en een ‘summer school’ (september) verkennen wat  3D omgevingsplanning kan inhouden. 

We hebben jullie expertise nodig om tijdens een eerste workshop de gespotte 3D – uitdagingen te lijf te gaan en  in te schatten wat de impact is op onze manier van leven, op onze leefomgeving. Tijdens de workshop zullen we ondersteund en geïnformeerd worden door experten zoals prof. Dr. Frank Witlox, prof. Dirk Lauwers, Prof. Dr. Maarten Van Acker, ontwerper Stefanie Dens en ecoloog Geert De Blust. 

Ben jij een enthousiaste vrije denker, een ‘out of the box’-er die mee wil nadenken over deze 3D-uitdagingen? Schrijf je dan snel in voor onze workshop! Enkele inspirerende toelichtingen verplaatsen je naar de 3D-wereld.

De workshop is gratis en gaat door op 12 mei (13u – 16u) in het VAC GENT (Virginie Lovelinggebouw, naast het station Gent Sint-Pieters; lokaal 04.02)

Inschrijven en meer informatie?

Mail naar shana.debrock@vlaanderen.be.